Smaakpark, Ede

Latest projects

Hoe kan een duurzame omgang met ons voedsel zichtbaar, voelbaar en proefbaar worden gemaakt? Dat is de vraag die beantwoord wordt in een smaakpark. Cittaideale ontwerpt het voedselpark waarin de ingrediënten groeien voor de gerechten die chef de fermentation, Christiaan Weij, bedenkt en bereidt in de kookstudio. Het park is geïnspireerd op het stuwwallandschap van de westelijke Veluwezoom en refereert aan een heuvelbeekje waar op de flanken de lokale vruchten, kruiden en groenten groeien. In het park wordt verder geëxperimenteerd met aquaponic torentjes, die elk een eigen smaak representeren, en worden in dômes exotische gewassen en insecten gekweekt. Alle producten vinden hun weg naar de keuken, en zijn vrij toegankelijk voor inwoners van de omliggende wijk. 

 

Link: https://smaakparkede.nl

Keep me in touch with all your ideas!

Lectures

ED2050 symposium

Op het symposium Eemsdelta 2050 schetst Rob Roggema een toekomstperspectief voor een veerkrachtig noord-Nederlands landschap, waarbij de kust...