moeder zernike

Design charrette

The future is uncertain. The Zernike campus Groningen is eminently the place where new knowledge is developed, and therefore also the best place to experiment with new solutions which may be useful in the future, however that may look. Climate adaptation on the Zernike campus is primarily focused on dealing with a surplus of rainwater, drought, and rising temperatures. These form the new framework for the functioning of life on campus: new circumstances determine how students, employees, and perhaps in future, residents, can use and live on the campus. For a sustainable use of the built environment and our landscape, we must not only account for changing consumption patterns, such as for example a different diet, but also for changing ways in which goods and materials are produced. These will have their own impact on how we must arrange our environment and how we can use this to our advantage. 

Download dit rapport

Lees hier ook het artikel 'Designing the Adaptive Landscape: Leapfrogging Stacked Vulnerabilities'

Keep me in touch with all your ideas!

Lectures

ED2050 symposium

Op het symposium Eemsdelta 2050 schetst Rob Roggema een toekomstperspectief voor een veerkrachtig noord-Nederlands landschap, waarbij de kust...